Groundhopping Las Palmas 36.jpgHet was vooraf al bekend; het stadion van Las Palmas is een vesting. Het is nagenoeg onmogelijk om binnen te komen, laat staan foto's te maken. Een mooie uitdaging dus.

Mijn groundhoppersspreuk 'Gelukkig staat er altijd wel een deur open' bleek opnieuw op te gaan want na een rondje over het nabijgelegen trainingsveld wandelden mijn maat en ik zo het veld op. Maar al snel stond een 'securidad' op zijnn scooter naast ons in het Spaans te blaffen dat dit absoluut verboden is. 'Terror!', was zijn verklaring. Zelfs een minuut was niet mogelijk en enigszins teleurgesteld verlieten we het stadion, gevolgd door de scooterrijder die zeker wilde weten dat wij vertrokken.

Omdat de kaartverkoop voor de wedstrijd tegen Real Madrid vandaag begon, vermoedde ik dat er vast nog wel een ingang zou zijn. Terwijl we om het stadion liepen werden we nauw in de gaten gehouden door onze held op zijn scooter. De hoofdingang bleek dicht maar aan de andere zijde vonden we een ingang naar de kaartverkoop én de fanshop wat binnen in het stadion is. Er is echter op de omloop een hekwerk geplaatst om lastige groundhoppers te weren.

Het kat-en-muisspel kon beginnen. Terwijl mijn maat zijn souvenir in de fanshop ging halen, sprong ik over de afrastering heen om snel een aantal foto's te maken. Binnen de minuut was ik weer terug binnen het kader toen 'oom Seguridad' op zijn scootertje aan kwam rijden. Met een trots gevoel verlieten wij het stadion om terug via de straatkant naar de auto te lopen... Nog een deur open! Opnieuw maakten we dankbaar gebruik zodat we ook vanuit deze positie in het stadion foto’s konden maken.

Groundhopping Las Palmas 30.jpg

Beste Unión Deportiva Las Palmas, als je niet wil dat groundhoppers, stadionautisten en liefhebbers Estadio de Gran Canaria binnenkomen, zorg dan dat je alle deuren sluit! We hebben ons rot gelachen om de eenzame ridder die op zijn paard nooit alle ingangen tegelijk kan bewaken.

Tip voor stadionliefhebbers: Zorg dat je met meerdere personen bent zodat je je kunt opsplitsen...

Meer foto's...

Fotogalerij

Deel deze pagina