Groundhopping sc Veendam

01ED9235.jpg"Is dit nu een 'lost-ground' of niet..?", vroeg ik mij af nadat ik een opening vond zodat ik binnen de hekken van toch wel een iconische naam kon komen. Iconische naam want zelden zal de naam van een stadion een bepaald gevoel geven, op basis van... juist; de naam.

Stadion De Langeleegte. ‘Ooit boezemde de naam van het stadion tegenstanders ontzag in. Voor veel clubs was de reis naar De Langeleegte een lange en als de ‘Geelzwarten’ de punten in eigen huis wisten te houden, was de terugweg een nog langere.

Floodlights kijken nog altijd uit over de wijk. De tribunes aan beide lange zijden zien er nog netjes uit, alsof wekelijks een natte spons over de stoelen wordt gehaald. Het gras ligt er fantastisch bij; kort gemaaid. Alleen de staantribunes aan de korte zijden zijn verdwenen maar de ticketboxen staan er nog.... Alsof er elk moment afgetrapt kan worden. Maar helaas, sc Veendam is alweer zes jaar geleden failliet verklaard.

Dat de trots van Veendam nog altijd in de harten van de (oude) supporters zit, zag ik op het moment dat ik het parkeerterrein weer afreed, voor de lange weg terug naar huis. Twee oude mannen op een scootmobiel kwamen het terrein op rijden. Beiden hadden een sjaal in de clubkleuren om en een soort vaantje aan het mandje van hun scootmobiel hangen. Vermoedelijk komen zij dagelijks langs om even te kijken hoe de club er vandaag bij staat… 

Fotogalerij

Deel deze pagina